Már nem csak ideiglenesen főigazgatja az Országos Vérellátó Szolgálatot Bayer Zsolt felesége

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 06., 18:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Megbízását megdöbbenve fogadták a dolgozók.

Stratégiai intézmény Magyarországon nem maradhat független a politikától.

A héten állománygyűlésen jelentették be

az Országos Vérellátó Szolgálatnál, hogy Bayerné Matusovits Andreát, addigi általános főigazgató-helyettest az intézmény főigazgatójává nevezte ki Kásler Miklós.

Információink szerint az OVSZ-nél csalódottsággal és megdöbbenéssel fogadták a hírt. Nem értik, hogy a Fidesz 5. számú pártkönyvével rendelkező ember felesége hogyan kerülhet a stratégiai intézmény élére, ahol a politikamentességet garantálni kellene.

Mint azt megírtuk, Bayerné júniustól ideiglenesen vezette az OVSZ-t, mert vele karrierszimbiózisban élő főnökét, évtizedes üzlettársát, Drexler Donátot menesztette a hivatalát elfoglaló erőforrás-miniszter. Ne aggódjon senki, Drexlert sem hagyták az út szélén, a vezetői cseréket a röplabdából ismert forgással oldották meg. Drexler az OVSZ főtanácsadójaként folytathatja, Bayerné főigazgató-helyettesi székébe pedig az eddigi főtanácsost ültették.

Egyedül nem megy

Az aneszteziológus-sportorvos Bayerné eddig az OVSZ általános főigazgató-helyetteseként dolgozott, 2016-ban szinte Drexlerrel együtt érkezett a szolgálathoz. Mindketten szegediek, közös vállalkozásaikban éveket töltöttek együtt. Drexler a szegedi székhelyű On Duty Bt.-ben Matusovits cégtársa volt 2005 és 2015 között. (A cégben 2009–2010-ben csaknem 10 hónapig Bayer Zsolt is kültag volt.) 2008–2009-ben Drexler a már házaspár Bayerék családi cégében, a Bayer–Matusovits Bt.-ben is viselt vezető tisztséget.

Drexlert 2012-ben kinevezték a kórházak központi beszerzéseit intéző fővárosi alapítású, majd az állam által lenyelt Egészségügyi Ellátó Központ Zrt. vezérigazgatójává. Az OVSZ-hez igazolásáig, tehát 2016 szeptemberéig itt dolgozott, és az igazgatóságban 2015-től Bayerné is helyet kapott.

A doktornő a pozíciót 2017 februárjáig meg is tartotta amellett, hogy 2016 szeptemberétől az OVSZ általános főigazgató-helyettesi feladatait is ellátja. Bayerné Matusovits Andrea továbbá magánorvosként is praktizál az Életmód Orvosi Központban, de a Sportkórház is munkatársai között tudja, legalábbis az Országos Sportegészségügyi Központ a sportolók szűréseit végző keretorvosainak névsorában is feltűnik az evezősök felelőseként. Ezenkívül a Sportorvosi Központ internetes tájékoztatója szerint sportorvosként amatőr és profi sportolók vizsgálatával, prevencióval és gyógyító ellátással, teljesítményfelméréssel és optimalizálással foglalkozik rendelésein.

Bayerné még főigazgató-helyettes volt, amikor az OVSZ-en kívüli munkahelyi elfoglaltságai miatt érdeklődtünk a még Drexler vezette intézménynél a felső vezetők fizetéséről, egyéb juttatásairól, köztük az autóhasználatukról, illetve arról, hogy a párhuzamos munkavégzésüket ki engedélyezi, hány órát tölthetnek munkaidőn belül más munkahelyen dolgozva, hogyan tudják így maradéktalanul ellátni feladatukat. Választ márciusban a feltorlódott sajtómegkeresésekre hivatkozva nem adtak, illetve csak az országgyűlési választás utánra ígérték – ez azóta is ígéret maradt.

Királyi szolgálatban

Matusovits Andrea aneszteziológusként végzett külföldi munkáiról a Délmagyar 2008. júliusban közölt egy írást „Kuvaitban kábít a szegedi doktornő” címmel. Az olvasók ebből tudhatták meg, hogy a királyi család kórházában vállalt munkát, ahol luxuslakás, szolgálati autó, sofőr és egy teljesen más, nyugodt világ várta. A beszámoló szerint a doktornőt a férfi kollégái a tenyerükön hordozták, a csodálatukat élvezte, nem voltak vele tisztességtelenek, szemtelenek. Az arab országbeli munkavállalását a több kereset miatt választotta, vallotta meg a lapnak. „Tizenkét év szegedi klinikai munka után úgy döntöttem, hogy elhagyom az aneszteziológusi pályát, és az üzleti világban próbálok boldogulni. Döntésemben elsősorban anyagi okok játszottak közre” – mondta Matusovits Andrea a Délmagyarnak 2008-ban.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 06., 18:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 5
  2018. szeptember 21., péntek 10:15
  Há mé..? ..megértem én nem mindenkinek jön be a dubajozás..Szegedre, Botkáné mellé visszamenni meg snassz...? A lézerközpont meg tul sokat fizet?
 2. 4
  simipapa2
  2018. július 07., szombat 15:51
  Eddig csak a pénzünket szívták,most már a vérünket is.Nem kell csodálkozni azon,hogy annyi mindent csinál a doktornő.Orbán külön engedélyével az ő napja 30órából áll.
 3. 3
  harcolj
  2018. július 07., szombat 11:21
  Hitetlenkedtünk amikor a Ceausescu diktatúra tobzódott. És most itt van ni.
 4. 2
  rworse
  2018. július 06., péntek 19:24
  A következő csere is ugyanilyen forgás lesz, csak még nem biztos, hogy ugyanebben az irányban.
 5. 1
  tiszapolgári
  2018. július 06., péntek 19:16
  A férje jobb főigazgató lenne, amilyen véresszájú.

Komment írásához vagy regisztrálj

 • Lokál

  Letették Budapest első Makovecz-templomának alapkövét

  Pesterzsébeten épül közadakozásból, valamint a kormány, a főváros és az önkormányzat támogatásával. Varga Mihály szerint történelmi adósságot törlesztenek.

  Szerző
  narancs.hu
  Posztolva
  2018. szept. 23., 18:38
  Kommentek
  3
  Letették Budapest első Makovecz-templomának alapkövét
  Facebook megosztások száma
  Twitter megosztások száma
 • Sport

  Orbán Viktornak a genfi tenisztorna jogaira fáj a foga? Állítólag hatmillió eurót ajánlott érte

  Az információt a román üzletember, Ion Țiriac első kézből közölte román sajtóorgánumokkal, hisz’ jelenleg maga birtokolja egy volt német teniszezővel a verseny jogait.

  Szerző
  narancs.hu
  Posztolva
  2018. szept. 23., 16:46
  Kommentek
  3
  Orbán Viktornak a genfi tenisztorna jogaira fáj a foga? Állítólag hatmillió eurót ajánlott érte
  Facebook megosztások száma
  Twitter megosztások száma
 • Tudomány

  Terraformálási elképzelések a Marson

  Saját képünkre

  Egyhamar aligha tudjuk lakhatóvá tenni a Marsot – állítják a legfrissebb elemzések.

  Szerző
  Barotányi Zoltán
  Posztolva
  2018/32. (08. 09.)
  Kommentek
  4
  Saját képünkre
  Facebook megosztások száma
  Twitter megosztások száma