Anger Zsolt 1956-ban egy nagyon sötét ügybe keveredik

szerző
G. M.
publikálva
2018. okt. 10., 16:12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Új magyar film érkezik a tévébe.

Új magyar tévéfilm érkezik novemberben a Dunára, méghozzá Bergendy Péter és Köbli Norbert munkája. Köbli az elmúlt években több filmhez is írt igen jó forgatókönyvet (Félvilág, Szabadság különjárat, Örök tél), Bergendy pedig 2011-ben készítette el A vizsga című tévéfilmet, melyben Kulka János és Nagy Zsolt alakított zseniálisat.

Közös munkájuk a Trezor címet viseli, és szintén történelmi témát jár körbe. Bár a készítők állítása szerint a cselekménynek van valóságalapja, az a rövidke szinopszisból is kiderül, hogy lesz itt rendesen fikció: „A belügyminisztérium trezorkulcsai elvesznek az ’56-os forradalom zűrzavarában. Ezért alig néhány nappal a szabadságharc vérbe fojtása utána a rendőrök kihoznak a börtönből egy hajdani bankrablót, hogy törje fel nekik saját, feltörhetetlen trezorjukat. A fegyenc azonban egész mást talál a feltáruló trezorajtó mögött, mint amire számított, és onnantól egy izgalmas, fordulatos játszma veszi kezdetét, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik.”

A bankrablót a filmesek és tévések által elég sokszor foglalkoztatott Anger Zsolt alakítja, de a Trezorban feltűnik Hámori Gabriella, Scherer Péter, Tasnádi Bence és Elek Ferenc is.

A filmet várhatóan novemberben mutatják be a tévében.

szerző
G. M.
publikálva
2018. okt. 10., 16:12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    rworse
    2018. október 10., szerda 18:17
    Tiszta Amerika.

Komment írásához vagy regisztrálj