rés a présen

„Sok csoda jutott erre az évre is”

Fekete Angelika marketingigazgató, Mozinet
szerző
rés a présen
publikálva
2018/38. (09. 20.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A magyar filmeket mindig nagyobb figyelem kíséri, pláne, ha díjakat nyernek.

rés a présen: Mi az, amit tudnunk kell a Mozinetről, de sosem mertük megkérdezni?

Fekete Angelika: Talán az, hogy csak olyan filmek forgalmazásába vágunk bele, amelyeket valamiért nagyon szeretünk, és fontosnak tartjuk, hogy eljussanak a hazai közönséghez.

rap: Mikor és miért csatlakoztál a csapathoz?

FA: Április elsején! 2016-ban keresett meg Böszörményi Gábor, az alapító-ügyvezető, hogy bővítené az akkor négyfős csapatát. Szabadúszó marketingesként prémium gasztromárkákkal foglalkozom mind a mai napig, és azonnal megdobbant a szívem, hogy újra foglalkozhatok kultúrával is. Külön vicces volt, hogy az utolsó három film, amit akkor moziban láttam, mind mozinetes volt. Amikor először találkoztam Tamás Dorkával, így üdvözölt: Ugye, tudod, hogy a világ legjobb munkahelyére kerültél? Igaza volt.

rap: Hány filmet forgalmaz egy évben a cég, és mik az idei filmcsodák?

FA: Idén, ha jól számoltam, 14 filmünk van. És sok csoda jutott erre az évre is. Most a Napszállta köti le a legjobban a csapatot, de nagyon készülünk a Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar animációs akcióthriller bemutatójára is. Közben szervezünk egy országos filmfesztivált is, a 8. Mozinet Filmnapokat október 20. és 23. között. Ott majd premier előtt lehet megnézni olyan filmeket, amelyekkel a szezonban érkezünk.

rap: Olyan ez nektek, mint egy leltár?

FA: Inkább, mint egy főpróba. A filmnapokra minden film kópiájának meg kell érkeznie, és el kell készülnünk a feliratokkal, a plakátokkal, trailerekkel, meg kell lennünk a korhatári besorolásokkal és az egyes filmek kampányterveivel. És ami néha a legnehezebb: a film címével, amit a rendező is jóváhagyott.

rap: Milyen filmeket láthatunk az idei mustrán?

FA: Sokan várják Sorrentino új filmjét, a Silvio és a többieket, ez Berlusconi hétköznapjaiba enged betekintést, és megtudhatjuk belőle egyebek közt azt is, hogy szabad-e magas sarkúban érkezni egy unga-bunga partira. Gyönyörű románcot láthatunk a vasfüggöny két oldaláról az Oscar-díjas Pawlikowski Hidegháború című drámájában, amely­ről minden fontos fesztivál közönsége suttog. A sértés a Testről és lélekről libanoni kihívója volt az idei Oscar-gálán, és megmutatja, hogy a csepegő ereszen úgy össze tud veszni két idegen, hogy abból közel polgárháborús állapotok alakulhatnak ki pillanatok alatt, ha nem figyelünk oda egymásra. Penélope Cruz és Javier Bardem főszereplésével mutatjuk be Farhadi feszes drámáját Nyílt titok címmel egy spanyol család titkairól. És az Átkelés madarait, amely egy kolumbiai indián törzs eposza, és szokatlan nézőpontból mutatja be a kábítószer útját.

rap: Honnan lehet tudni, hogy egy általatok forgalmazott film nagy dobás lesz-e nálunk? És mit lehet tenni a nagy dobás érdekében?

FA: A magyar filmeket mindig nagyobb figyelem kíséri, pláne, ha díjakat nyernek. A nagy dobás jó kérdés. Mi minden filmhez egyedi kampányt tervezünk. Talán a gondosság az egyetlen közös pontja minden Mozinet-kampánynak. Élményeket próbálunk adni az embereknek. Ilyen volt az üvöltő fülke vagy a parókás pincéres buli egy hajón.

rap: A „filmvilágon” kívül is otthon érzed magad valahol?

FA: A Mozinet-filmek mindig nagyon erősek, és nagyon nagy hatással vannak rám és a mindennapjaimra. Sokszor választ Gábor olyan filmeket, amikben ugyanazok a kérdések és gondolatok merülnek fel, mint amik éppen foglalkoztatnak. De ahogy dolgozom ezekkel a filmekkel, úgy dolgozom magammal is, és ez felszabadító érzés.

szerző
rés a présen
publikálva
2018/38. (09. 20.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    rworse
    2018. október 11., csütörtök 14:24
    (x)

Komment írásához vagy regisztrálj