Narancsblog

Polt Péter szerint annyira sötétek a magyar emberek, hogy akkor is korrupciót képzelnek, amikor az nincs

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 05., 19:45
kommentek
6
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A legfőbb ügyész a friss országgyűlési beszámolójában ír egészen hajmeresztő dolgokat a korrupcióról.

A parlament.hu-n már olvasható Polt Péter hivatalos beszámolója saját és a Legfőbb Ügyészség 2016-os tevékenységéről, a dokumentumban sok más mellett egy egészen hosszú rész szól a magyarországi korrupcióról. Ha valaki innen szeretne tájékozódni a hazai visszaélésekről, két fontos jelenséget állapíthat meg: Magyarországon nincs a kormányzati szereplők, hivatalnokok által segített, rendszerszintű korrupció, és a magyar emberek kissé debilek. Előbbit abból lehet leszűrni, hogy a mellékletekkel együtt 93 oldalas dokumentumban egy árva szó sincs olyan korrupciós ügyekről, amelyeket állami, kormányzati szinten figyelt meg a Legfőbb Ügyészség.

Polt Péter

Polt Péter

Fotó: MTI

Egy hosszabb bekezdés pedig arról szól, hogy Polt Péter legfőbb ügyész számára „(…) a korrupció mai magyarországi arculatát tükröző összkép azt mutatja, hogy a korrupció érzékelése nagy valószínűséggel eltér a valós helyzettől, az állampolgárok korrupciót sejtenek ott is, ahol a döntések mögött nem áll valós vesztegetés vagy más jogellenes befolyás”. Majd az összefoglaló így folytatódik: „A vélelmezett befolyásolt döntésekről kialakult általános kép atavisztikus (ósdi, ásatag – MN) reakciókat vált ki az állampolgárokból, és saját ügyeikben is nagy eséllyel keresnek kerülő utakat, befolyásosnak gondolt »kijáró embereket«, mert hagyományosan nem bíznak a fennálló rendszerben, és oda fordulnak, ahol külön »szolgáltatási díj« ellenében valós intézkedést várnak.”

Polt az utóbbi megállapításából azt is levezeti, hogy valójában nem is lehet annyi embert megvesztegetni, amennyit akarnak, és sok-sok ügy amúgy is rendben menne, ha az emberek nem próbálnának megkenni valakit. „Így a korrupció jellemzően nem valós vesztegetés, hanem vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés” – állapította meg a legfőbb ügyész.

Ha Polt Péter úgy érzi, hogy már csak valami régi beidegződés miatt hiszik azt az emberek, hogy Magyarországon van korrupció, akkor talán nézze meg, mi történik Farkas Flóriánnal, Rogán Antallal, Simonka Györggyel, Tiborcz Istvánnal, Mészáros Lőrinccel, a helyi fideszes kiskirályokkal. Ja, hogy semmi? Ez nem az emberek devianciája miatt van, hanem talán azért, mert a Legfőbb Ügyészség is a Fidesz zsebében van.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 05., 19:45
kommentek
6
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  rworse
  2017. október 06., péntek 08:46
  Ezt a beszámolót szerintem a Századvég írta - néhányszázmillióért.

  Erről jut eszembe, tegnap a Lánczi (és a "Tények") arról "szakértett" a "Tények"ben", hogy Botka azért bukott meg, mert le akart paktálni titokban(!) a Jobbikkal. Ez a titkos (Botka-terv?) lepaktálási szándék két dologból bizonyított Lánczi (és a "Tények") szerint.
  1. Botka az "árnyékkormány" funkciójú szakértői csapatába másodrangúakat-jelentékteleneket jelölt azokon a tématerületeken, amelyekben Vona szakértői erősek.
  2. Botka másodrangú-jelentéktelen egyéni képviselőjelölteket jelölt azokban a választókerületekben, amelyekben a Jobbik erős (Északkelet).

  Mindezt vagy ötször elmondták a "Tények"ben, és egyszer se röhögték el magukat.
 2. 5
  szegedi789
  2017. október 05., csütörtök 21:41
  Kedves Péter bácsi ! ( Kedves Jézuska! / Kedves Mikulás!)

  Azért kezdtem levelem megírásába, mert engem, a kicsit debil, kicsit megvezetett állampolgárkát jó alaposan féllrevezet folyamatosan (Soros-terv???) a maradék, de napról napra töpörödő kritikus sajtó. Össze-vissza írogatnak Tiborczról, Flóriról, Lőrincről, Pharaonról stb. stb., és ilyenkor rejtélyes céghálók, levajazott pályázatok, haveri kapitalizmus, illetve unijós pénzek lesz a mondanivalójuk lényege, ami mondan se kell, kedves Péter bácsi, az én nem eléggé/ túlfelett szubjektív korrupciós érzékelési képességemet bizony-bizony negatív irányba befolyásolja, és elszontyolodom, sőt, végül még nemzetikonzultálni se akarok.

  Hogy lehet, hogy ilyen sok polgártársunk ily' vak ? Hogy lehetne korrupció, vagy egyébb jogi terminussal körülírható negatív fennforgás ??? Hogy lehetnek szubjektíven rosszanindulatúak??? Már-már kimerítve egyéb jogellenes tevékenységet?

  Hogy? Hogyhogyhogy???

  Ezért kérem Péter bácsit, fogja meg piciny kezecskémet, és vezessen be a haza bölcsének VIP-szektorába, hogy találkozva a nemzet örökös örökös de tényleg nagyon örökös min.elnökével, Orbán Vikkel, mondjuk egy Felcsút-Videoton örökrangadó alatt, jóóó???, kellően pallérozódva az örökös min.elnökúr révén, sikerrek szálljak szembe az örök huhogókkal. Léccci!!!

  A legó és a tricikli mellett, ezt kéri ajándékul a kis debil állampolgárocska.
 3. 4
  tiszapolgári
  2017. október 05., csütörtök 21:28
  Bocsánat, Poór Péter írtam Pán Péter helyett.
 4. 3
  tiszapolgári
  2017. október 05., csütörtök 21:26
  Egyetértek Poór Péter beszámolójának második pontjával, a magyar emberek tényleg debilek, ha azt hiszik, hogy van korrupció, pedig nincs is.
 5. 2
  pokrocz
  2017. október 05., csütörtök 20:53
  látom, ahogy ő is a tégláit tapogatja....(ha lesz valamikor valaki, aki elszámoltatja a többivel együtt)
 6. 1
  rworse
  2017. október 05., csütörtök 20:47
  erdőspéterkurvaanyád

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Narancsblog

A magyarnarancs.hu véleményblogja

Narancsblog
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk