A becsület haldoklása: elhagytak minket a civilek, s most elhagynak a médiumaink is

szerző
Haskó László
publikálva
2018. júl. 08., 16:46
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Lehet a sorok közé rejteni a mondandót vagy bezárni a bazárt.

Simicska Lajos kivonulásával lezárult Orbán magyarországi médiaháborúja. A Hír Tv napjai is meg vannak számlálva.  Nem marad magyar elektronikus (tömeg)médium, amely ne Orbán Viktor hazugságait harsogná. Ezzel beláthatatlan ideig biztosítva van az un. illiberális demokrácia (valójában populista autokrácia) uralkodása (az államkassza zsebre vágása) Magyarországon. És persze a jövő évi két szavazás (nem választás!) behúzása is.

Amíg a populizmus nem volt totális,

mi szerencsétlen demokrácia-hívők azt hittük, hogy az internet és annak közösségi oldalai majd „helyretolják a kizökkent időt”, trónra ültethetjük a „józan észt”. Pont fordítva történt. A legmagasabb trónra (Amerikában) egy bádogfrizurás hazudozót ültetett a szerkesztetlen média.  Azóta legitim, hogy a legnagyobb hazugok mondhatják meg, mi legyen az igazság.

Fake news! Csak ennyit kell mondanod, ha azzal vádolnak, hogy seftelsz az ellenséggel.

A legfájdalmasabb időszak a tisztességes médiumok haldoklása – ezt éljük mi most. Amikor egy eladdig korrekt médium védelmére kel egy romániai magyar neonácinak, amiért egyszerű békés robbantgatás előkészületei miatt az elfogult, magyar-gyűlölő román bíróságok bűnösnek találják. Amikor ugyanez a fórum és egy másik, amelyik régebben volt korrekt, nem vesz tudomást az április 8. utáni helyzetről, sorra hívja be stúdióbeszélgetésre a bukott, tehetségtelen szánalmasakat és a diadalmas sötét gazembereket. No, meg persze a kétszínű (álcivil) kollaboránsokat, jó hosszan. Igazán élvezetesek ezek a műsorok. Épeszű hallgatónak, nézőnek a könyökén jönnek ki mindannyian. A műsorvezetőkkel együtt. És a „szakértői” gárda. Tíz éve ugyanazok a butaságok és bebizonyosodott tévedések, valóra nem vált jóslatok. Természetesen csökkenni fog a hallgatottság-nézettség, lehet a kormány kebelére borulni, föladni a tisztességet és a függetlenséget. Aztán a sorok közé rejtve a mondandót – vegetálni, vagy még azt sem, csak bezárni a bazárt.

A haldoklás kellemetlen,

de nagyritkán van visszaút. Most is volna. Budapest lakóinak bő kétharmada nem szereti a felcsúti mindenhatót, nem kér a NER-ből.  Akkor miért nincs Budapest tévé? Miért nincs az egyetlen nem fideszes napilapnak állandó Budapest melléklete? Miért nem jelenik meg újra az Esti Budapest? Miért nem arról írunk, beszélünk, ami még nem veszett el teljesen? Bennünket, pesti (szavazó) polgárokat már elhagytak a pártok. Elhagytak a „civilek” is (utcára hívtak, ott voltunk, aztán egyszer csak hazaküldtek). Most elhagynak a médiumaink is?

A szerző sebész.

szerző
Haskó László
publikálva
2018. júl. 08., 16:46
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 8
  Cyrano
  2018. július 09., hétfő 16:46
  "Hazudozni akkor van értelme, ha van aki elhiszi."

  SzarAxxtró még csak észre sem veszi, mit ír le!

  Lehetne a kormánymédia jelmondata is, annyira szép és kerek egész. :XD
 2. 7
  rworse
  2018. július 09., hétfő 13:26
  Sic itur ad Axxtroll.

 3. 6
  Axxtro
  2018. július 09., hétfő 13:07
  Hármaska : rworse @ !

  Felhívom a figyelmed, hogy ez a színvonaltalan, a valóságot nyíltan tagadó, azzal nyíltan szembemenő, annak ellenkezőjét állító hazudozás manapság tökéletesen kontraproduktív tevékenység Magyarországon.

  Tudod az a fránya internet, a rengeteg újság meg tv csatorna lazán szamarat csinál a hozzád hasonlókból.

  Meg kéne nézned az eredményességi rátádat, mert az biza évek óta negatív végeredményt mutat.

  Hazudozni akkor van értelme, ha van aki elhiszi.

  A hozzád hasonlók hazudozását, Magyarországon már hosszú-hosszú évek óta nem hiszi el senki.
 4. 5
  Axxtro
  2018. július 09., hétfő 12:54
  Javítás:

  Hat évtizednyi intézményesített történelemhamisító baloldali hazudozás után azzal hozakodni elő, hogy a mostani jobboldali média az aki hazudik, a legnagyobb bolsevista pofátlanság.
 5. 4
  Axxtro
  2018. július 09., hétfő 12:48
  Ez a folyamatos, fogalom átértelmező, bolsevista eszmeiségű hazudozás, ami dőlt amikor még a ballib kormányon volt az akkori kormány-, a mostani ellenzéki médiából, piszkosul nem érdekli a magyar médiafogyasztó polgárt, sőt rossz emlékek, és taszító érzése támad tőle.

  Hat évtizednyi intézményesített történelemhamisító baloldali hazudozás azzal hozakodni elő, hogy a mostani jobboldali média az aki hazudik, a legnagyobb bolsevista pofátlanság.

  Na, ebből van elegük a magyaroknak !

  Hat évtizednyi baloldali gazdasági kontárkodás, ígérgetés, hazudozás, és az ország ciklikus csődbekormányzása után nincs erre fizetőképes kereslet a mai Magyarországon.

  Az összes olyan ellenzéki médium szépen a pokolra süllyed, aki erről sürgősen nem képes leállni.
 6. 3
  rworse
  2018. július 08., 21:33
  Ha egyeske és Időtré élvezi a népuszító diktatúrát, javaslom, tegyék ezt Kínában, Törökországban, Kazahsztánban, Fülöp-szigeteken, Belaruszban, Azerbajdzsánban... a barátaiknál. Európán kívül. Mert Európában ez nem komilfó.
 7. 2
  Időtér
  2018. július 08., 19:16
  Azok az agitpropok, amelynek szellemi örökségét részben tovább viszik Önök, azok is álhírek, (történelem)hamisítások voltak és ma is azok. Az agyonhallgatott, eltitkolt "csontvázak" sorra potyognak ki a szekrényekből.
 8. 1
  2018. július 08., 18:53
  Sőt! Még a kommentelőitek is elhagynak, Bélám! Annyira ostoba dumát nyomtok.

Komment írásához vagy regisztrálj