A jogállam visszaállításának legfontosabb fegyverét hatástalanította a kétharmad

szerző
Haskó László
publikálva
2018. júl. 01., 10:32
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Immár törvényesen nem készül hangfelvétel a kormányülésekről. Miért is nem?

A jogállam visszaállításának legfontosabb fegyverét hatástalanította a kétharmad: immár törvényesen nem készül hangfelvétel a kormányülésekről.

Valószínűleg eddig sem készült, hiszen Orbán már első kormányzása idején megszüntette bölcsei összejövetelének dokumentálhatóságát. Alighanem szégyellte volna (a bíróságon) visszahallani a sok csacsiságot és a sok gonosz tervet, amiről a szó a tájt folydogált. Pedig

akkor még tisztességes és képességes embereket is kénytelen volt eltűrni

maga körül. Őket persze távol tartotta az igazán fontos döntésektől, mint amilyen például a Grippenek megvásárlása volt. Az ilyen ügyeket el is kellett titkolnia előlük, és természetesen mindenki más elől is. Miközben erősen hivatalos, államközi üzletről volt szó. A kormánydöntést szabályos, törvényes, átlátható eljárás keretében kellett volna meghozni, hangfelvétellel, jegyzőkönyvvel. Közismert, hogy pont nem így történt, hanem szűk „baráti” körben, illetéktelenek jelenlétében, hangfelvétel és jegyzőkönyv nélkül. Nem hiszem, hogy volt (van) épeszű ember, aki ne gyanakodott volna korrupcióra. Talán egyvalaki volt kivétel: a 2002-es MSZP vezette, Orbánékat leváltó kormány feje. Ő „árokbetemetést” hirdetett számonkérés helyett. Kivizsgálás helyett folytatta a Grippenek „beszerzését”. Pedig, ha csak a vadászgépvásárlás körüli dolgok miatt megindul a nyomozás, bűncselekmények sorozatát lehetett volna könnyűszerrel bizonyítani.

Az a puszta tény, hogy a kormánytárgyalásokról nincs hangfelvétel, egy tisztességes politikusok vezette országban elég lett volna a bűnt elkövetők végleges kiűzéséhez a közéletből.

Szokás a székházügyet a Fidesz ősbűnének mondani, pedig az csak a foguk fehérjének a kimutatása volt.

Az igazi, minden továbbit meghatározó (végeredményben az MSZP jóváhagyásával zajló) korrupciós „ősbűn” a Grippen-ügy volt. Ekkor születhetett meg a „törvényes bűnözés” ideája a fideszes kemény mag fejében. 2010 óta ez a kormányprogram. Minden más csak hülyítés, figyelemelterelés.

Nagyon sokunkban él a gyanú, hogy a közbeszerzések körül esetleg most sincs minden rendben. Még azt is elképzelik egyesek, hogy a kormányüléseken – a sohasem hazudó kormányfő állításával szemben – mégiscsak becsusszan olykor egy-egy kisebb üzleti ügy. A leggyanakvóbbak még azt is föltételezik, hogy a korrupciónak az (egyre csökkenő) uniós pénzek lenyúlása nem a végállomása.

Nacionalista kormányfőnk csatába akar szállni a multinacionális korrupcióból megszerezhető részesedésért is.

Ezt a harcmezőt (mediatizált) élsportnak hívják. Száraz és vizes vb-k, BL-döntők és mindenekfölött OLIMPIA! (Legalább kétszer egymás után.) Lesz e körül egy-két kormánydöntés, mely nem kötendő a mi orrunkra.

Természetesen még most is tehetne mindez ellen az ország lakossága. Ha volna lehetősége valós információkhoz jutni, ha a magukat ellenzékinek hirdető pártok nem a kollaborálás lehetőségei után futnának. Ha a budapestiek (többsége) fölfogná, hogy a Fürjes államtitkárság mézesmadzagja valójában mérgezett. Ha az MSZP új elnöke nem az esti szellő (nem létező) fülébe súgná, hogy népszavazás kellene az európai ügyészségi csatlakozásról.

A szerző sebész.

szerző
Haskó László
publikálva
2018. júl. 01., 10:32
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  rworse
  2018. július 01., 14:06
  Rumata
  Hehe, neked még fix pont se kell, hogy kifordítsd sarkaiból a világot.
 2. 2
  Rumata
  2018. július 01., 13:34
  "Szokás a székházügyet a Fidesz ősbűnének mondani, pedig az csak a foguk fehérjének a kimutatása volt."

  Tisztázzunk valamit.

  A "székházügy" nem a Fidesz, hanem az MSZP ősbűne volt.

  Mert ha 1994-ben a Horn-kormány vette volna a bátorságot arra, hogy a székházügyet kivizsgálja, és az ott tapasztalt köztörvényes bűntettekre hivatkozva Antall összes titkos kormányrendeletét is felülvizsgálja, akkor nemcsak Orbán és a Fidesz, hanem az egész rablóbanda magyar jobboldal is ment volna a levesbe.

  De Hornék annyira gyávák és jellemtelenek voltak, hogy még azt sem tartották szükségesnek, hogy a Monarchia és a Horthy-korszak koronás magyar címerét önkényuralmi jelképnek minősítsék, és azt erre hivatkozva a magyar nemzeti függetlenséget jelképező köztársasági Kossuth-címerre cseréljék.

  A "törvényes bűnözés" ideája kizárólag csak azért születhetett meg a fideszes kemény mag fejében, mert a Horn-kormány nemcsak a jéghegy csúcsát jelentő székházügyet, hanem Antall egész bűnös tevékenységét feltáratlanul hagyta.

  Ekkor értette meg a magyar jobboldal, hogy a magyar baloldal annyira gyáva, elvtelen és gerinctelen, hogy még a legpofátlanabb gazemberségekért sem fogja a jobboldalt felelősségre vonni.
 3. 1
  Nonemart
  2018. július 01., 13:20
  MIndenképpen szükség lesz egy legális ellenzékre, egy igazi, legális ellenzékre ! Meg egy illegálisra is !

Komment írásához vagy regisztrálj