A korrupcióellenes mozgalom ugyanúgy hitelét veszítheti, mint a nagy pesti tüntetések

szerző
Haskó László
publikálva
2018. júl. 22., 13:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Hadházy Ákos aláírásgyűjtéséről.

Végre világossá vált egy politikus előtt, hol van az archimedesi pont, amelyre helyezkedve kimozdítható sarkaiból Orbán rendszere. Annak ellenére adom a találmányt Hadházynak, hogy Tóth Bertalan MSZP-elnöktől hallottam először. Mert ő nagyon halkan mondta, szinte suttogva. Meg azért, mert a képviselő úr párt- és parlamenti keretben gondolkodik. Természetesen másként nem tehet, nem bújhat ki a bőréből, még ha az a bőr kicsit lötyögős is. A baj az – amit Hadházyn kívül politikus nem lát át –, hogy az ellenzéki pártok (legyenek belül, avagy kívül a T. Házon) kivétel nélkül hiteltelenek a választók szemében.

A két legutóbbi vasárnap tanúsága (és sajnos nem tanulsága) szerint, ha egy „független” jelöltet csak egyetlen ellenzéki párt támogat, akkor a potenciális ellenzéki szavazók 50 százaléka marad távol. Ha az a párt az LMP, akkor 75 százalék, ha teljes az ellenzéki összefogás, akkor 90. Ez csak akkor fokozható, ha sokoldalúan alkalmatlan közös versenyzőt sikerül találni – szokott sikerülni. Azt sem nagy kunszt kitalálni, miért hiteltelenek: ezt a pszichiátriában úgy mondják, hogy „térben és időben dezorientáltak”. Nem tudják, hol ülnek: a Magyar Országgyűlés bohócok gyülekezete,

ők a szomorú bohócok, a kormánypárti kesztyűbábok vidáman püfölik őket.

Az idővel meg az a problémájuk, hogy nem észlelik annak múlását. Nekik az megállt 2010-ben. Pedig dehogy. És azóta ők csak rossz fát tettek a tűzre. Nagyon jó ötlet az egymillió aláírás, sokan reméljük, hogy lesz az több is. Nincs határidő, de szerintem sietni kell. Miért? Mert akár két és fél millió támogatót is könnyedén vesz semmibe az önkényuralom.

Nem készülnek öngyilkosságra. Képtelenség azt hinni, hogy majd följelentik magukat. Az összegyűlt aláírásokkal természetesen követelni kell a csatlakozást az EU-ügyészséghez, de tovább kell lépni. Máskülönben a korrupcióellenes mozgalom ugyanúgy hitelét veszti, mint a pártok vagy a nagy pesti tüntetések. Az aláírókat „egyben kell tartani” az önkormányzati választásokhoz.

És főként a budapestihez!

Ugyanis a Fidesz-oligarchák zsebébe jutó lopott százmilliárdok több mint fele a fővárosi önkormányzati képviselő-testületek fideszes többségének aktív közreműködésével kerül oda. Ezeknek a posztoknak a megszerzése az archimedesi csigasor, amely elmozdítja hatalmából a fideszes oligarchákat és értelemszerűen magát a főnököt.

A szerző sebész.


szerző
Haskó László
publikálva
2018. júl. 22., 13:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  rworse
  2018. július 23., hétfő 10:07
  Egyeske ebben a formában hazudik. Fél- és negyedigazságokat használ egészhazugsághoz. Mint a kormánypropaganda.
 2. 1
  2018. július 22., 17:18
  A nagy kérdés az, hogy van-e értelme aláírásgyűjtést kezdeményezni azok támogatásával, akik szinte a teljes uniós támogatást ellopták és nem építettek semmit. Na jó. Elkészült némi autópálya, botrányokkal (Balatonkeresztúr-Nagykanizsa - 200 milliárddal lépett le a kivitelező, M6-os mesterséges dombok azért, hogy vastagon fogjon a cerka), de azon kívül az EU források szőrén-szálán eltűntek.
  Teljesítés nélkül.
  És ez a leglényegesebb momentum ebben az ügyben.
  És akkor ezek pofáznak korrupcióról?
  Röhej.
  A Fidesz kormány vállalkozói teljesítenek.

Komment írásához vagy regisztrálj