Bezárnak a boltok, becsuknak a múzeumok, elhalasztják a miséket Horvátországban a holnapi vb-döntő miatt

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 14., 13:20
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Rajtuk a világ szeme.

Egész Horvátország a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi, moszkvai döntőjére készül, melyben a horvát csapat a francia válogatottal mérkőzik meg, ezért országszerte későbbre halasztják a miséket, előadásokat, bezárnak a múzeumok és több élelmiszer-kereskedelmi lánc is jelezte, hogy rövidített munkaidőben tart nyitva – írták a horvát lapok szombaton.

false

 

Fotó: MTI/EPA

„Rajtunk a világ szeme” – írta a Jutarnji list című horvát napilap a címlapoldalán, majd arról is beszámolt, hogy egy tucat charterjárat indul vasárnap Zágrábból Moszkvába, a rendőrség 4600 útlevelet adott ki sürgősségi eljárásban, köztük Ante Rebić válogatott játékos édesanyjának is. Akik maradnak, a szomszédos országokból kapnak erősítést – tette hozzá az újság. A szlovén vasutak azt kérte a horvát partnerétől, hogy a vasárnap délelőtt Ljubljanából Zágrábba tartó vonathoz csatoljanak pluszvagonokat, mert óriási az érdeklődés a jegyek iránt.

Az egész régió izgatott Horvátország döntőbe kerülése miatt – számolt be róla a lap, egy térképpel is illusztrálva, és piros-fehér pepitába öltöztette azokat az országokat, amelyek Horvátországnak szurkolnak, köztük Magyarországot, Csehországot, Lengyelországot, Szlovákiát és a volt jugoszláv tagállamokat is Szerbia kivételével.

false

 

Fotó: MTI/EPA

„A büszkeség napjai” – hirdeti címlapján a Večernji list című legolvasottabb horvát napilap. A horvát kormány Twitter-oldalán arra kérte a munkáltatókat, tegyék lehetővé alkalmazottaik számára, hogy részt vehessenek a horvát labdarúgó-válogatott hazatérésére rendezett ünnepségen. Százezer embert várnak hétfőn a horvát fővárosba. Több városból indulnak szurkolói buszok Zágrábba, a vasúttársaság pedig 50 százalékos kedvezmény hirdetett a retúrjegyekre.

A válogatott a repülőtérről nyitott tetejű buszon érkezik majd a Jelasics térre, Zágráb főterére, ahol együtt ünnepel a szurkolókkal. Ezt követően a válogatott játékosok és Zlatko Dalić edző hivatalosak az elnöki hivatalba, ahol Kolinda Grabar-Kitarović államfő kitüntetésben részesíti őket.

(via MTI)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 14., 13:20
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 5
  rworse
  2018. július 15., 09:05
  Lehet-e egy szivar csak egy szivar?
 2. 4
  Kovacs
  2018. július 14., szombat 21:29
  "Clemenceau Jellasics ellen, egyiknek se tudok drukkolni. "
  Nincs is szükségük a te "drukkolásodra", mert Clemenceau tudta, hogy Dreyfus kaptánynak kell drukkolni, Jelasics (milyen írásmód ez?) is tisztában volt, jobb ha a monarchiának drukkol.
 3. 3
  tiszapolgári
  2018. július 14., szombat 15:40
  Clemenceau Jellasics ellen, egyiknek se tudok drukkolni.

  Anatole France Ödön von Horváth ellen, mindkettőnek drukkolok.

 4. 2
  rworse
  2018. július 14., szombat 14:50
  Szerintem most vagy a franciák lesznek a világbajnokok vagy a horvátok.
 5. 1
  Kovacs
  2018. július 14., szombat 14:48
  Igen, "büszkék" is lehetnek. Egy korrupt, autokrata országban zajló, szintén korrupt Fifa által rendezett világbajnokságon...mindent lehet fokozni...Le és fel.

Komment írásához vagy regisztrálj