Franciaország világbajnok, és kiderült, a Pussy Riot tagjai rohantak be a pályára a vb-döntő alatt

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 15., 19:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Valóban a legjobb csapaté lett az aranyérem.

4:2 lett a Franciaország–Horvátország meccs eredménye.

Az első félidőben egy öngól és egy 11-es után vezetett Franciaország, amely a második félidő elején Mbappé főszereplésével óriási lépést tett a végső győzelem felé.

false

 

Fotó: MTI

Egy rövid időre le kellett állítani futball-vb-döntőt, mert többen is beszaladtak a pályára az 52. percben, közvetlenül egy francia helyzet közben. A berohanók egyike megpróbált lepacsizni a francia Mbappéval, a többiek egészen a középpályáig jutottak, mire sikerült elkapni őket a biztonságiaknak. A mérkőzés a rövid megszakítás után rendben folytatódott.

Később derült csak ki, hogy a berohanók a Pussy Riot tagjai voltak.

false

A Pussy Riot a Facebook-oldalán ismerte el, hogy ők voltak rendbontók. Az akcióval azt akarták elérni, hogy engedjék szabadon a politikai foglyokat, és hogy az orosz kormány ne kreáljon ok nélküli pereket magánszemélyek ellen. Ezzel az akciójukkal (is) többek között a szabad politikai versenyért álltak ki.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 15., 19:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 8
  Kovacs
  2018. július 16., hétfő 12:04
  Hóvarjú, elég szomorú, hogy egyáltalán "drukkoltál", jelen "bevallomásod" lesújtott. Te voltál az egyetlen, aki a legsúlyosabb kérdésemre azt a választ adta, hogy a szabadságot választja a magyarlevés (és a jelenlegi magyarleves ) helyett. Mit gondoljak most rólad?
 2. 7
  hóvarjú
  2018. július 16., hétfő 11:24
  Én a horvátoknak drukkoltam (bár a franciáknál több kedvenc játékosom is van, és örülök a sikerüknek), mert az egykori jugoszláv futball örökösei (ennyit a kölyközésről), és főként spanyol, olasz csapatoknál lettek világszintű játékosok (ennyit a haldokló nyugatról). A FIFA pedig mindig is a világ egyik legkorruptabb szervezete volt, kiegészülve az UEFA-val, amely a klubfutballt viszi észbontó irányba.
  (A szerb Djokovics is a horvátoknak drukkolt, coming out.)
 3. 6
  Kovacs
  2018. július 16., hétfő 09:58
  5: "...arra tippelek, hogy miközben a világ forrong, és itt is, ott is háborúk dúlnak, és ember embernek farkasa, aközben Oroszország a béke szigete. "

  Jól tippelsz, és egy nagy békegalambbal ők csak novicsokkolóznak. Békéjük szigetén túl is.
 4. 5
  tiszapolgári
  2018. július 16., hétfő 07:04
  Érdekes körülménynek tartom, hogy az előzetes félelmekre rácáfolva, a vébén nem történt szurkolói rendbontás. Két éve a franciaországi Európa-bajnokságon a Putyinhoz hű orosz drukkerek több tömegverekedést is provokáltak, emaitt azt hittem, hogy az angolok és a franciák revansot vesznek, vagy legalább a horvátok és a szerbek megmutatnak valamit a balkáni virtusból. De semmi ilyesmiről nem olvastam. És mivel nem hiszem, hogy a szurkolóknak hirtelen benőtt volna a fejük lágya, arra tippelek, hogy miközben a világ forrong, és itt is, ott is háborúk dúlnak, és ember embernek farkasa, aközben Oroszország a béke szigete.
 5. 4
  rworse
  2018. július 16., hétfő 00:12
  +1
 6. 3
  tiszapolgári
  2018. július 15., 23:09
  yoyo

  +1
 7. 2
  Kovacs
  2018. július 15., 20:41
  1: Igen. C'est ça.
 8. 1
  yoyo
  2018. július 15., 20:34
  A homofob, nacionalista, autoriter nagyhatalom és a velejéig korrupt fifa propagandabuliján, a szórakoztatóipar legnépszerűbb reality showján, ahol a "ki nyer, eurábia vagy közép-európa" -felvezetésű undorító szólamok mentén szurkolt a magyar szurkoló, (valamiért sokan átvették az orbáni idiotizmust a mi kutyánk kölykéről, lásd még ...dominus rex Hungariae, Croatiae, Dalmatiae...), szóval nekem az igazi valóság és akció a pussy riot tagjainak a megmozdulása volt.

Komment írásához vagy regisztrálj