Húsz percig kettős lábtöréssel feküdt a pályán a focista, mert a budapesti torna szervezői nem biztosítottak orvost

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 14., 14:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ráadásul ez egy nemzetközi torna volt, de az egészségügyi szolgáltatásokról így is megfeledkeztek.

Nemzetközi utánpótlás-labdarúgótornát szerveztek a napokban Budapesten, amelyen 8 ország összesen 12 korosztályos csapata vett részt. Ez elvileg egy komoly torna, de a szervezők nem biztosítottak orvost és mentőt se a pálya szélére, holott ez a hasonló rendezvényeken kötelező lenne.

Az Index információi és egy videó szerint egy keddi mérkőzésen a Diósgyőr 16 éves játékosa egy szerencsétlen mozdulat után kettős lábtörést szenvedett. De mivel egy orvos, ápoló vagy mentő sem volt a helyszínen, húsz percen át a pályán feküdt a szerencsétlen fiatal, aki körül a játékosok, masszőrök és edzők tehetetlenül tébláboltak.

false

Az eset után egymásnak ellentmondó információk láttak napvilágot: a szervezők szerint volt orvos a helyszínen, de ez csak úgy történhetett meg, ha valamelyik csapat vitt magával, mert ők nem biztosítottak egészségügyi személyzetet és mentőt sem. Az Index megkereste a diósgyőri csapat utánpótlásképzési igazgatóját, aki nem tudott arról, hogy a csapatoknak kellett volna vinni orvost a tornára. Benczés Miklós szerint ez nem is így működik a gyakorlatban, mindig a rendező biztosít orvosi ügyeletet.

Az egyik legnevesebb hazai akadémia volt sportorvosa azt mondta, hogy szerinte fel sem merülhetne, hogy egy nemzetközi tornán ne legyen orvos – akinek a feladata lábszártörés esetén a sérült testrész rögzítése és a fájdalom csillapítása lett volna – írja az Index. Egyébként az UEFA minimális követelményei a hasonló eseményekre több más mellett egy rohammentő és mentőtiszt jelenlétét írják elő.

A megsérült játékost megműtötték, a körülményekhez képest jól van.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 14., 14:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj