Miklós Edit visszavonul

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 12., 11:19
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A legjobb hazai alpesi síző nem versenyez többé, de elindul a szövetség elnöki posztjáért.

A versenyző ma délelőtt, egy sajtótájékoztatón jelentette be visszavonulását és abbéli szándékát is, hogy indulni akar a szövetségi elnöki posztjáért - írja az Index.

Miklós Edittel legutóbb februárban, lábadozás közben készítettünk interjút (Berecz Diána interjúja itt olvasható), nem sokkal azután, hogy balesetet szenvedett Bad Kleinkirchheimben, a világkupa szuper-óriásműlesikló futamán. A jobb térdében elszakadt a keresztszalag, és így meghiúsult az olimpiai részvétele is.

false

 

Fotó: Mohai Balázs / MTI

Magyar Narancs: A Narancsnak adott előző interjúdban (lásd: A harmadik legyen az isten igaza, 2013. január 17.) azt mondtad, hogy 31–32 év a korhatár, ameddig ezt a sportot csinálni lehet. Erről most, közel a 30-hoz mit gondolsz?

Miklós Edit: Nehéz kérdés, egyrészt, mert azóta egy kicsit kitolódott korhatár, s több olyan versenyző is van az élmezőnyben, aki 33–34 éves. Másrészt a mostani sérülésem is közbeszólt. Tavaly még úgy gondoltam, hogy jön az olimpiai év, majd a következő világbajnokság, és utána abbahagyom. Most nem tudom. Most csak a felépülésre akarok gondolni, nemsokára lábra állok.

MN: Mit élvezel a legjobban még ma is az egészben?

ME: A napfelkeltét reggel a hegyen, a csendet ilyenkor a pályán és a suhanást, a sebességet lesiklás közben.

A teljes interjú itt olvasható. Miklós Edit pályafutása és az orbáni politika kapcsolódási pontjairól pedig A szerk. írt részletesen.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 12., 11:19
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  szegedi789
  2018. április 12., csütörtök 19:10
  A közpénzen eltartott, díszpinty élsportolóinknál csak a sportdiplomatává vedlettt egykori díszpinty élsportolóink kedvesebbek kicsiny szíííívemnek...!!! Pannónia és a sí ? Hm... De a szövetség színvonala azért hozza a honi átlagot...
 2. 1
  rworse
  2018. április 12., csütörtök 14:19
  Editke! Elvbarátaiddal szavaztátok meg, hogy nem leszünk bevándorlóország! Tudom, anyaország csak egy van, de te is bevándorló vagy ám!

Komment írásához vagy regisztrálj