Szijjártó odanyilatkozott: hülyére nyertük magunkat, lesz itt akkora Hungaroring, mint sehol a világon

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 29., 16:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Mert Budapest adottságai lehetővé teszik.

A jövő évi versenyhétvége után kezdődhetnek meg a stratégiai fejlesztési programban szereplő beruházások a Hungaroring területén – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a 33. Forma–1-es Magyar Nagydíj rajtját megelőző sajtótájékoztatóján. Szijjártó a verseny előtt találkozott Chase Careyvel, az F1 kereskedelmi jogait birtokló amerikai Liberty Media képviselőjével, akivel a magyar futam jövőjéről is tárgyaltak.

„Pozitív hangulatú megbeszélésen vagyunk túl, amelyen Carey elmondta, hogy ők 21, nemzeti sajátosságokra büszke és azokkal rendelkező helyszínt kívánnak látni a versenynaptárban, és nincs szükségük 21 ugyanolyan, uniformizált futamra” – nyilatkozta az egyeztetés után a külminiszter. Szijjártó arról is beszélt, hogy Carey stratégiájának lényege, hogy egy-egy Forma–1-es nagydíj ne egy hétvégi, hanem egy teljes hetet átfogó program legyen, s mivel Budapest adottságai ennek a megvalósítását lehetővé teszik, így jövőre már a Magyar Nagydíj is ezt a koncepciót fogja követni.

A politikus a magyar politikai helyzet stabilitásáról is beszélt a fejlesztéssel kapcsolatban: „Miután a választások olyan eredményeket hoztak, amilyeneket, a politikai stabilitás kapcsán kevesen fogalmazhatnak meg kételyeket. Mindenki nyugodt lehet, hogy ha a kormányzat elhatároz valamit, akkor azt végig is viszi”  – fogalmazott, s az is kiemelte, hogy a 2026-ig érvényes szerződéssel rendelkező Magyar Nagydíj gazdasági hatása egyértelműen pozitív, a tavalyi évben mintegy 30 milliárd forintnyi gazdasági aktivitás valósult meg a mogyoródi F1-es hétvégének köszönhetően.

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 29., 16:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  naki
  2018. július 30., hétfő 09:50
  nincs hát, futsalos kis kengyeltartó
 2. 2
  rworse
  2018. július 29., 21:27
  "Pozitív hangulatú megbeszélésen vagyunk túl, amelyen Carey elmondta, hogy ők 21, nemzeti sajátosságokra büszke, és azokkal rendelkező helyszínt kívánnak látni a versenynaptárban, és nincs szükségük 21 ugyanolyan, uniformizált futamra"

  És el kell venni a bevándorlóországoktól a rendezési jogokat - hát még, hogy azok egytől egyig liberális demokráciák is Soros kezében. Szerencsére a rendezők többsége már rendes diktatúra - nem mind kereszténydiktatúra, de lényeg, hogy diktatúra.

 3. 1
  tiszapolgári
  2018. július 29., 18:46
  Nem voltam ott a megbeszélésen, így nem tudom, hogy Mr. Carey miféle nemzeti sajátossággal rendelkező pályákra gondolhatott, szerintem a világ összes Forma–1 helyszínén ugyanolyan kanyarok, egyenesek, boxutcák és reklámfeliratok vannak.

Komment írásához vagy regisztrálj