„Hol a lóvé? Gyuri bá!” – Lényeglátó üzenetet festettek a Matolcsy család luxusvillája elé

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 13., 17:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Több ellenzéki párt is meglátogatta Matolcsyékat.

A 24.hu bukkant rá arra a luxusvillára, ahol a portál információi szerint Matolcsy György és felesége él. A jegybankelnök elvileg a saját fiától, Matolcsy Ádámtól, pontosabban az ő érdekeltségébe tartozó Magyar Stratégiai Zrt.-től bérli az ingatlan egy részét. A korábban egy ingatlanközvetítő portálon 430 millió forintért árult villát Matolcsy fia részben hitelből vette meg, kölcsönt attól az NHB Növekedési Hitel Banktól kapott, amely Matolcsy György unokatestvéréhez, Szemerey Tamáshoz köthető.

A témára rárepültek az ellenzéki pártok is, az Együtt szalagot feszített ki a budai villa elé, az MSZP–Párbeszéd a helyszínen tartott sajtótájékoztatót, a DK pedig közleményben jelezte, hogy vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Matolcsyval szemben. Ezt arra hivatkozva lépik meg, hogy szerintük az állami vezetők nyilvános vagyonnyilatkozatában nem csak az ingatlantulajdont, de annak bérletét, tartós használatát vagy haszonélvezetét is föl kell tüntetni.

Az LMP-s Vágó Gábor pedig délután a villa bejárata elé festett egy feliratot:

„Hol a lóvé? Gyuri bá!”

false

 

Fotó: Vágó Gábor Facebook-oldala


430 milliós luxusvillában éldegél Matolcsy György

A 24.hu bukkant a nyomára a luxuskedvelő MNB-vezér lakókörülményeinek. Mint a mesében: „A Rózsadomb szélén, tökéletesen csendes, nyugodt mellékutcában, erdő mellett, harapni való tiszta levegőben, néhány éve provanszi stílusban, a legnemesebb anyagokból minden részletében finoman kidolgozva épült mediterrán jellegű luxusvilla” – idézi a cikk Matolcsy lakhelyének hirdetését.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 13., 17:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    sachs
    2018. március 14., szerda 08:46
    Látom a Csattban, hogy vitatkoznak a Matolcsy villabérléséről. Csak irigyek vagyunk, mondja az egyik vitázó. Van neki elég nagy fizetése, hogy ilyen villát bérelhessen. Igen, lehet, hogy a fizetéséből telne rá. Szép nagy fizetése van. Azért van olyan nagynak kitalálva az a fizetés, hogy ne akarjon még lopni is hozzá. De mégis lop.

Komment írásához vagy regisztrálj