Összehívják a nemzetbiztonsági bizottságot Kósa Lajos 1300 milliárd forintos ügye miatt

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2018. márc. 13., 18:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Nagyon bűzlik ez a sztori.

A szocialista Molnár Zsolt kedden bejelentette: a nemzetbiztonsági bizottságnak tisztáznia kell a sajtóban megjelent, Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter kötvényjegyzésével kapcsolatos állításokat, ezért jövő keddre összehívta a bizottságot.

Kedden a Magyar Nemzet egy, a birtokába került közjegyzői okirat alapján azt írta: Kósa Lajos négymilliárd-háromszázötvenhárommillió euró felett rendelkezhetett. A Tóth Ádám közjegyzői irodájában készült dokumentumból az derül ki, hogy a fideszes politikus 2013. január 28-án kötött szerződést a megbízójával, és a több mint 1300 milliárd forintnyi összeget az FHB-nál helyezték el, s a megbízó felruházta Kósa Lajost, hogy a „megbízó helyett és annak képviseletében a jelzett összegből magyar államkötvényeket vásároljon”, és azokat a „megbízó nevén vezetett befektetési számlán elhelyezze”.

Kósa szélhámosságot említ

Kósa Lajos egy keddi sajtótájékoztatón reagált: „soha senkinek nem vettem állampapírt és soha senkitől nem fogadtam el pénzt”. Majd később aztán azzal állt elő, hogy 2012-ben egy csengeri háztartásbeli nő kereste meg egy ügyvéddel, hogy Németországból az édesapja halála után „nagyon nagy összegű” örökséget kap majd, és ezt egy sor hivatalosnak látszó papírral igazolták. Javaslata alapján a nő a segítségét kérte a pénz állampapírba történő befektetéséhez, illetve kelet-magyarországi munkahelyteremtő beruházások finanszírozására. Ezt elvállalta, és ezzel kapcsolatban keletkezett a Magyar Nemzetben megjelent dokumentum – tette hozzá.

A tárca nélküli miniszter közölte, 2016-ban arra a következtetésre jutott, hogy „ez egy kamutörténet, szélhámosság, mert ebben nincs semmi, nincs örökség”. Kérte, hagyják békén az üggyel, és nem is foglalkozott tovább vele – mondta, majd kijelentette: soha nem kezelt számlát, „egy fillért nem fogadott el” a nőtől, és soha nem vett semmit a nevében.

Közben a 168 Óra arról ír, hogy információi szerint két héttel ezelőtt öngyilkos lett annak a csengeri nőnek a férje, akiről Kósa Lajos azt állítja, hogy átverte őt. A Magyar Nemzet pedig szerdára újabb dokumentumokat ígér az ügyben.

Magyar Nemzet: 4,35 milliárd eurót bízott valaki Kósa Lajosra

A Magyar Nemzet birtokába került közjegyzői okirat szerint a fideszes politikus 2013. január 28-án kötött szerződést a megbízójával, aki felruházta Kósa Lajost, hogy a „megbízó helyett és annak képviseletében a jelzett összegből magyar államkötvényeket vásároljon”, és azokat a „megbízó nevén vezetett befektetési számlán elhelyezze”.

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2018. márc. 13., 18:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 9
  naki
  2018. március 14., szerda 18:17
  Magyarország megfullad tőletek, tolvaj fideszes görények. Független bíróság előtt fogtok állni, vezetőszáron. Magyarország nem kér belőletek, húzzatok, húzzatok innen a picsába! Helikopterrel.
 2. 8
  Cyrano
  2018. március 14., szerda 07:52
  Ahhoz, hogy ezt (is) el lehessen kenni, elég a 2 millió agyatlan. Napok óta követek egy vitát a face-en.
  Aki érvelni próbál:
  - az hülye,
  - kövér/sovány
  - ronda
  - komcsi
  -migráncsimogató
  a haza ellensége.
  És ezek változatai, variálva.
  Olyan szellemi mélységeket volt szerencsém megtapasztalni, amiről azt hittem csak a viccekben van.
  Mindig voltak hülyék, de nem voltak ilyen magabiztosak.
  Nem tudom már ki mondta, de valahogy úgy szól: soha ne becsüld le a hülyék erejét, ha sokan vannak. Itt pedig sajnos sokan vannak.

 3. 7
  yoyo
  2018. március 14., szerda 06:36
  Cyrano,
  elkenés: pontosan itt van a lényeg.
  Elkenni csak ott és csak azt lehet, ahol a disznóságokhoz a környezet ilyen nemtörődöm, vagy egyenesen támogató módon viszonyul.
  Tulajdonképpen majdnem ott tartunk, hogy lassan már elkenni se kell a dolgokat, hanem egészen nyíltan mehet bármi, számonkérés és következmény nélkül.
 4. 6
  Cyrano
  2018. március 13., kedd 22:51
  Ki hitte, hogy a stórmanok megtarthatják a pénzt?
  Egyértelmű volt, hogy mozgatni kell a manit egy cél felé.
  Ha célállomás is kiderül, áh már ma borítékolom.

  Ahogy elnézem a választásokig naponta borul a bili.
  Szépen, lassan indult a lavina, először vejbeverték Orbánt. (2 légy, egy csapásra).
  Aztán Tömjén Zsótit ütötte el a rénszarvas.
  Most Kósa

  És még több, mint 3 hét van a választásokig.
  Mi lesz itt?
  Hetenként egy-két kormánytag, végül Fényességünk is sorra kerül?

  El tudjátok képzelni mi van most a fideszben?
  Működnek az iratmegsemmisítők, (dőlnek ki a vizes palackok, amazonasznyi mennyiségben, égnek le irattárak, erdőtűznyi méretben?) de a pénzt nem lehet csak úgy eltüntetni. Ennyi pénzt nem.
 5. 5
  Cyrano
  2018. március 13., kedd 22:44
  yoyo, ne adj nekik ötleteket.
  Volt itt már hajléktalannak, idegen állampolgárnak eladott cég, volt postafiók anyós.
  Szóval elkenésben a fiúk elég ocsmányul öntevékenyek. :(
 6. 4
  szegedi789
  2018. március 13., kedd 22:40
  T.képpen ebből az egész sztoriból már csak bennyhilles háttérzene hiányzik.
 7. 3
  rworse
  2018. március 13., kedd 21:23
  - Azt hallotta-e, Vágner, hogy mennyi pénzt bíztak a Kósa Lajosra?
  - Maga egy sztrovacsek, ha ilyet kérdez, hogy hallottam volna, azt hiszi talán, hogy egy zsebrádió csiripel a kalapom alatt?
  - Az egy kalap? Soha nem ismertem volna fel, ha nem mondja. Szóval, kapaszkodjon meg, egybillió háromszázmilliárd forintot adtak a Kósa kezére!
  - Ne mondjon már harmincmillió forintot, annyi pénz nincs is, nemhogy egy országgyűlési polgármesterre bízzanak annyit! Mondjon harmincezret, annyi pénz van, annyit egyszer én is láttam már.
  - Nem harmincezer, Kékszakállú, egybillió háromszázmilliárd forint!
  - Sírva könyörgök, drága sztrovacsek barátom, ne mondjon harmincmilliót, annyi pénz a világon nincsen, nemhogy egy ilyen kis Kósa kezelésébe adva!
  - Értse már meg Kékszakállú, egybillió háromszázmilliárd forint!
  - Drága édes sztrovacsek barátom, könyörgöm, ne mondjon harmincmillió forintot! Nincs annyi pénz! Ha mindenáron nagyot akar mondani, mondjon miszter húszszázalékot, annyi pénz lehet! Letérdelve könyörgök, ne mondjon harmincmilliót!
  - Egybillió háromszázmilliárd, Vágner, értse meg, egybillió háromszázmilliárd!... Na mi van, mi történt magával? Emberek, valaki hívjon orvost, a Kékszakállú elájult! 8. 2
  yoyo
  2018. március 13., kedd 20:08
  A csengeri háztartásbeli nő édesapja azzal tett szert erre a mesés összegre, hogy ő volt az egyetlen ember, aki komolyan vett egy nigériai lánclevelet, megadta a bankszámlája adatait, és órák alatt átutalták a trónörökös vagyonát. A pénz eredetét az e-mail kiprintelt másolatával tudta igazolni Kósa Lajosnak, pusztán baráti segítséget nyújtva jegyzett a teljes összegért államkötvényeket. Jó hogy a sajtó elővette a történetet, olyan rég volt, hogy már ki is ment az egész haccacáré a fejéből, vannak neki ennél fontosabb dolgai is.
 9. 1
  yoyo
  2018. március 13., kedd 20:00
  Azért van egy határ, amíg képes vagyok befogadni újabb tébolyító baromságokat.
  Ez már valami dermesztő...

Komment írásához vagy regisztrálj