Janisch Attila: Tüntetés a kollektív elmebaj ellen

szerző
Janisch Attila
publikálva
2017. okt. 15., 06:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Nemcsak Orbán az ország szégyene, hanem a jelenlegi ellenzéki kínálat is.

Az LMP és a Momentum után az Együtt és a PM sem vesz részt a Gulyás Márton által szervezett és közösnek tervezett ellenzéki tüntetésen. Azt majd a rájuk nem szavazók felé kellene megindokolni, hogy miért nem – persze, csak ha becsülik még egyáltalán valamire mindazokat, akik esetleg rájuk szavaztak volna.

De sebaj!

Remélhetőleg így is lesz összefogás, mindazok összefogása, és tüntetése az egyre veszedelmesebb hatalom ellen, akik éppen ezért a csak az önérdeket szem előtt tartó arroganciájuk, és a közérdekkel szembeni önzésük miatt nem fognak ezekre a különutas pártocskákra szavazni.

Szégyen, hogy Magyarország polgársága évtizedek óta tűri azt, hogy egy paranoiára hajlamos hazug irányítsa az országot.

De legalább akkora szégyen, hogy ebben az országban, ebben a társadalmi és politikai helyzetben, a lakosság hetven százalékának teljes anyagi, egzisztenciális és morális kiszolgáltatottsága mellett ez (vagyis ezek a pártok és szűk látókörű politikusaik) az ellenzéki kínálat (tisztelet a kevés kivételnek). Legalábbis  2017-ben, hiszen a 2018-as választásokra készülve – önhibájából – javarészt ebben az állapotban van a baloldali demokratikus ellenzék.

Amit tesznek, az nem hiba, hanem bűn – és pedig azért bűn, mert azzal, amit tesznek, egyre többeket sodornak át oda (Jobbik), ahová tartozónak józan ésszel egyetlen demokrata és egyetlen liberális sem vallhatja magát, és ahová a választók átsodródását minden demokratikus és liberális balodali pártnak, politikusnak kötelező lenne megakadályozni.

A józan észt említettem az imént. De hol van itt józan ész?!

2017-re Magyarország teljes egészében elsüllyedt a politikai és társadalmi irracionalizmusban. A hatalmi elmebaj és kollektív abnormalitás országa lettünk.

Persze, vannak még más ilyen helyek is a világon. De ezek listáján mindenképpen valahol az elsők közt a helyünk. És még fejlődésben vagyunk.

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

*

De hogy ne így legyen, ezért mindazoknak a balodaliaknak, demokratáknak, liberálisoknak, akik nem gondolják, hogy ezek az ellenzéki pártok ezekkel az elveikkel és döntéseikkel (jól) képviselik őket, ott kell lenniük az október 23-i tüntetésen, függetlenül a saját pártpreferenciáiktól.

Annyian mondták le a részvételt, hogy végül egyáltalán nem lesznek pártok a Közös Ország Mozgalom október 23-i tüntetésén

Gulyás Márton volt már jobb hangulatban is. „Végül pártok nélkül kényszerülünk demonstrálni október 23-án. Voltam már jobb hangulatban - leszek is még. Ettől még megyünk tovább, gondoljon bárki bármit, illetve legyen bárki bármilyen cinikus is.

szerző
Janisch Attila
publikálva
2017. okt. 15., 06:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 25
  ja
  2017. október 16., hétfő 19:01
  Masni 19, rworse 21 és Kovacs 23


  Nem csak az említett Magyar Narancsb cikkben, de ezen az alábbi linken is másként olvasható a közösre tervezett tüntetés felbomlásának oka és folyamata. A PM hivatalos közlése későbbi. Én a Narancsból és az alábbi linken olvasott hírből tájékozódtam és a PM közlését már csak a szöveg megjelenése után olvastam. Így az egész ügy, hogy miként is történtek a visszalépések és lemondások, minimum ellentmondásos, és mintha a PM is másként kommunikálta volna az esetet korábban és későbben. Egyébként azon nem változtat, hogy a baloldali pártok nem voltak képesek ennek a tüntetésnek a kérdésében sem egységesen fellépni. Üdv, JA

  http://www.atv.hu/belfold/20171013-az-egyutt-es-a-pm-sem-megy-a-kozos-ellenzeki-tuntetesre
 2. 24
  húsleves
  2017. október 15., 20:51
  Dunai I János (Dujmov Iván) válogatott futballista, olimpiai bronzérmes (Róma), Dunai (Dujmov) II Antal tejtestvére. Dunai III (nem Dujmov) Edének viszont nem a testvére. Semmilyen testvére, tehát még csak nem is unokatestvére. Dunai (nem Dujmov) Ede azért lett Dunai III, mert az akkor már nem a Pécsi, hanem az Újpesti Dózsában játszó Dunai (Dujmov) II után számszakilag a nem Dujmov III következett.
  Vagyis itt névbitorlással (és nem vitorlással!) való inszinuáció történt, amennyiben dr. Dunai I János egyetemi végzettséggel plusz főiskolai diplomával rendelkezik, melynek a 17-es hozzászólásban dujmovi nyoma sincs.
 3. 23
  Kovacs
  2017. október 15., 20:42
  21: Janisch nem hibázott, ha nemcsak a narancs szerzője, hanem olvasója is. Ugyanis a Narancs online ezt közölte október 13-án:
  Az eredetileg nyolcpártira tervezett demonstrációt először az LMP mondta le, majd erre hivatkozva a Momentum is a távolmaradás mellett döntött. Ma az újra egymásra találó Együtt és a PM jelentette be, hogy „máshogy ünnepelnek.”
 4. 22
  tiszapolgári
  2017. október 15., 20:23
  Nagy magyar játékosok: Dunai II Antal, Dunai III Ede, janosdunai111111.
 5. 21
  rworse
  2017. október 15., 20:20
  Masni, 19

  Igazad van, ha igazad van, de abban biztos nincs, hogy a Narancs pikkelne a Párbeszédre.
  Janisch a jelek szerint hibázott, ami azt jelenti, hogy hibázott, nem pedig azt, hogy hazudott.
  Ráadásul Janisch nem maga "A" Narancs, hanem "egy" Narancs-béli szerző.
 6. 20
  rworse
  2017. október 15., 20:09
  yoyo, 18

  +11111111
 7. 19
  Masni
  2017. október 15., 15:26
  Miért kell hazudni? 17 éves korom óta Narancsot olvastam. Aztán kb. 10 éve abbahagytam. Látom, de nem értem hogy a narancs nem szereti a Párbeszédet. Egy újságírótól az a minimum, hogy tájékozódik:
  ""Gulyás kérdésünkre elmondta, hogy csütörtökön előbb az LMP jelezte, hogy nem vesznek részt a tüntetésen, majd csatlakozott hozzájuk a Momentum és az Együtt is, ezzel pedig olyan szinten sérült az a konszenzus, amit szerettek volna felmutatni a tüntetésen, hogy értelmét vesztette az eredeti koncepció, és a szervezők visszamondták a többi pártot is, és ők maguk, civilekkel együtt tartják meg a tüntetést. ""
  A PM nem mondott vissza semmit, Gulyás Marci mondta le a rendezvényt. Egy nemlétező rendezvényen pedig sajna, még a PM sem tud részt venni.
 8. 18
  yoyo
  2017. október 15., 15:23
  janosdunai111111

  tetűt akasztani nem kell félned egy sorba csupa nagybetűvel jó lesz.

  duplanullásak ezek mind.
  (bezzeg te, 111111)
 9. 17
  janosdunai11111
  2017. október 15., 15:01
  EZEK AZ AKASZTANI VALOK A KÉPEN EGY SORBAN A TETÜ ÉLETBENTARTÓI.EZEK DUPLANULLÁSAK MIND
 10. 16
  rworse
  2017. október 15., 14:49
  Veszi, nem veszi, nem kap mást.

Komment írásához vagy regisztrálj