A Figyelőben írt cikkei miatt kapott tavaly Pulitzer-emlékdíjat, de most már ő is rajta van a Figyelő listáján

szerző
Nagy Gergely Miklós
publikálva
2018. ápr. 17., 19:15
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ez nem elmebaj, ez a valóság. Brückner Gergely története a magyar sajtó szomorú pillanata.

Ma délután közzétette „teljes listáját” a Figyelő nevű kormánypárti hetilap. Arról a listáról beszélünk, amelynek múlt héten publikált nyitódarabja nemzetközi visszhangot és egy sor hazai tiltakozást váltott ki, mert ismert és megbecsült tudósok, újságírók és civilek lettek nevesítve benne úgy, mint az ország, a nemzet, a kormány stb. ellenségei. Akiket persze egy dolog köt össze: Soros György pénze.

Amikor átfutottam a Schmidt Mária lapjában lehozott ma délutáni listát egy név gyorsan kiszúrta a szemem: Brückner Gergelyé. Azé a remek gazdasági újságíróé, aki tavalyig bezárólag tíz évet húzott le a hetilapnál, sorra írta a remek cikkeket, majd Schmidt Máriáék tulajdonossá válása után, természetesen ő is távozott az újságtól több más kollégájával együtt. Brückner végül az Indexhez ment, de előtte még átvehette a Pulitzer-emlékdíjat. (Amelynek kuratóriuma egyébként leszögezte, hogy a díj odaítéléséről még a távozás bejelentése előtt döntöttek, tehát az nem játszott ebben szerepet. Az emlékdíjat még 1989-ben a magyar származású Paul A. Fábry és a Magyar Hitelbank Rt. alapította a nyomtatott és elektronikus sajtó képviselői számára Joseph Pulitzer családjának engedélyével.)

Brückner Gergely díjat ad át Csepelyi Adriennek

Brückner Gergely itt épp Prima Junior-díjat ad át Csepelyi Adriennek

Fotó: MTI

Ezt a kis történetet főleg azért írtam meg, mert szerintem Brückneréhez hasonló sztori nincs a világon. Csinálsz egy csomó címlapsztorit, majd megkapsz egy baromi rangos elismerést, majd az a lap, ahol a díjazott cikkeid megjelentek, alig egy év múlva az ország ellenségeivel együtt hozza a neved… tessék megmondani, hol van ilyen máshol?!

Névazonosság amúgy kizárt, Brückner múlt héten saját FB-oldalán jelentette be, hogy beküldte nevét egykori munkahelyére, ahol annak rendje és módja szerint rá is tették a listára. Talán ők is érezték a helyzet abszurditását, talán nem.

szerző
Nagy Gergely Miklós
publikálva
2018. ápr. 17., 19:15
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  BEKAP
  2018. április 18., szerda 09:23
  Szóval, többféleképpenis lehet értelmezni javaslatomat, de ha most kb. 18 ezer kérelem érkezne a Figyelőhöz, követelve, h minden jelentkező nevét jelentessék meg, (s ha ennél kicsivel több, mondjuk a kétszerese lenne a kérelmezők száma), tán tönkre is lehetne tenni ezt a csodaújságot.
 2. 2
  szegedi789
  2018. április 17., kedd 20:00
  De ez a nagy nép infantilizmus megdöbbent. Önként kérni, vegyenek fel ! Ahelyett , hogy megkérdeznénk : kedves min.elnök úr és századvéges slepp miért használ fel a pannóniai félisten egy izraeli hírszerzős akció "végeredményét" ? Saját polgárai ellen ? Egyáltal miért volt akció ? Miért van párhuzamosan megbénítva a nemzetbiztonsági bizottság működése ?
  Csupa ilyen remek kérdést lehetne feltenni. De neeeem...

  Szó sincs már ilyenekről. A nagy bátorság a "bárányvaksággal" vegyítve, hááát, az se egy szerencsés kombináció... Legyünk előtte okosabbak, jobban informálva, mielőtt már tényleg mindenki önkéntes mártír lesz, please!!!!!
 3. 1
  szegedi789
  2018. április 17., kedd 19:46
  Szaharos bolsevik tempó. A politikai és anyagi előnyökre váltható antikommenizmus hazai papnőjének üzenőfüzete által...

  "Viccet" / lázálmot lehetne még folytatni, ha fideszmari megszerzi az indexet anno. Mert akkor rövid időn belül két helyről is elüldözhette volna a kiváló újságírót...

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk