Hamarosan megérkeznek az EU ellenőrei Orbán kisvasútjához, és egy kutyát sem érdeklő, eszméletlen pénzszórást találnak

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 15., 09:22
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Esetleg rájönnek, hogy Orbán magára költötte az EU-s pénzt.

Szeptember 18-án, azaz hétfőn érkezik az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának (CONT) néhány tagja Magyarországra, akik többek között azt is ellenőrizni fogják, jól költötte-e el a magyar kormány a felcsúti kisvasútra kapott brüsszeli támogatást. Ahogy az az elmúlt napokban nyilvánvalóvá vált: a magyar kormány nagyon nem szerette volna, hogy ez az ellenőrzés megtörténjen. Lázár János kancelláriaminiszter levelet írt a bizottságnak, amelyben jelezte, hogy „különösen felháborítónak” tartja, hogy a „több ezer társfinanszírozásból történetesen azt a projektet vizsgálják, amelyet a magyar miniszterelnök szülőfalujában valósítottak meg”. De Deutsch Tamás sem örült, hogy az EU-ellenőrök elmennek Orbán falujába, és megnézik, hogyan muzsikál a 600 millió forintos uniós támogatás segítségével megépült kisvasút. A bizottság elnöke, Inge Gräßl viszont jelezte, nem enged semmiféle politikai nyomásnak, és nem hagyják, hogy a magyar kormány döntse el, mit lehet vizsgálni.

A revizorok, hacsak a békemenet maradékát oda nem vezénylik, valószínűleg nem fognak utazók tömegeivel találkozni. Még augusztus elején írta meg az Átlátszó.hu, hogy indulása óta veszteséges a Vál-völgyi kisvasút: 2016 óta 4,1 milliós veszteséget termelt. Netalán éppen ezért nem akarja a magyar kormány, hogy megnézzék ezt az ellenőrök?

Indulása óta veszteséges a felcsúti kisvasút

Úgy tűnik, soha nem fog megtérülni a beruházás, a kormány mégis újabb milliárdokat szán a vasútvonal meghosszabbítására. Az Atlatszo.hu még július elején közadatigénylésben kérte ki a Vál-völgyi kisvasutat üzemeltető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványtól a kisvonattal kapcsolatos bevételek és kiadások listáját, melyet most megkaptak.

(444.hu, 24.hu, zoom.hu;)

Leadkép: YouTube/444.hu

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 15., 09:22
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  tiszapolgári
  2017. szeptember 15., péntek 22:13
  Agybajt kapok a kisvasút képektől! Nem tudnátok olyan fotót találni, amin a két mozdony egy irányba megy? Vagy ez Photoshop?
  Vagy Levi's farmer reklám?
  http://www.lull-monaco.com/blog/wp-content/uploads/2013/07/1074.jpg
 2. 2
  rworse
  2017. szeptember 15., péntek 15:10
  "„különösen felháborítónak” tartja, hogy a „több ezer társfinanszírozásból történetesen azt a projektet vizsgálják, amelyet a magyar miniszterelnök szülőfalujában valósítottak meg”"

  Bizonyosan ez is a Soros-terv része. Ahelyett, hogy Brüsszel adna pénzt kerítésre is, és akkor vizsgálhatnák azt a társfinanszírozást - hacsaknem akkor azt a vizsgálatot is különösen felháborítónak tartaná a kormány. Hogy a többezer közül éppen azt?! Az EU monnyon le!

 3. 1
  Pasinszki
  2017. szeptember 15., péntek 15:02
  nem hagyják, hogy a magyar kormány döntse el, mit lehet vizsgálni
  A szemét imprilistái.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk