Indulj! – üzeni Havas Henrik a 22 éves Lucának

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 19., 13:45
kommentek
5
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Havas együtt érez Lucával, akibe legutóbb Gajdics Ottó kötött bele, amiért a lány megírta, miért kilátástalan a helyzete Magyarországon.

false

Luca a választás után írt egy hosszú FB-bejegyzést, hogy szerinte miért nehéz egy fiatalnak érvényesülni Magyarországon, és miért gondolkodik azon, hogy elhagyja az országot. Luca nem egy ismert blogger vagy véleményvezér, de több mint 10 ezren osztották meg bejegyzését.

Mint írtuk, Luca ezek után tahó beszólások és fenyegetések céltáblájává vált, feltételezhetően olyan kormánypárti szavazóktól, akik vele ellentétben azt gondolják, Magyarország a lehetőségek országa. És akik nem tudják elfogadni, ha valaki nem úgy látja a dolgokat, ahogy ők. A gyalázkodókhoz nemrég Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője, a kormány egyik legfőbb szócsöve is csatlakozott.

És akkor lássuk, mit üzen Lucának Havas Henrik friss FB-posztjában:

 

Luca, nyugodtan elmehetsz, bárcsak én is elmentem volna.

1967-ben, amikor érettségiztem, a mi német tagozatos osztályunkban a soroksári sváb gyerekek jóvoltából tudtuk, hogy Nyugat-Németországban, ha valamilyen okirattal bizonyítani tudjuk német származásunkat, pár hét alatt megkapjuk az állampolgárságot.
Az én keresztlevelem még Rokobauer Henriknek lett kiállítva. Viszont magyar az anyanyelvem, amikor az Újpest a BEK-elődöntőben a Bayernnel játszott, nem a németeknek drukkoltam. Szóval maradtam.
Nem német, hanem magyar újságíró lettem, és amikor 1999-ben a Fidesz-kormány miniszterétől átvehettem a Táncsics Mihály-díjat, nem hittem volna, hogy a térség élenjáró országa alig 19 év alatt sereghajtó lesz, minden tekintetben.
A 22 éves – nemsokára diplomás óvodai pedagógus – Luca Mészáros hiába énekelné a piciknek a Tavaszi szél vizet áraszt-ot, a kezdőfizetése épp csak az albérletre elég, kávéfőzőre már nem futja. Kénytelen menni, pedig nincs kedve németül dalolni. Megy, mert a jövőjén gondolkodik. Az internetre bízta fájdalmas üzenetét, és ott szembesült azzal, mekkora gyűlölet feszíti kormánypárti polgártársait.
Olvasom a Magyar Idők főszerkesztőjének kioktató sorait, amelyekben egyetlen állítását sem cáfolja, nézem Szijjártó Pétert, aki az ENSZ-et a Figyelőhöz irányítja a Soros-ügynökök listája kapcsán, és nekem is mehetnékem van.

Pedig volt idő,amikor még jó volt magyarnak lenni.

Indulj, Luca!”

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 19., 13:45
kommentek
5
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 5
  Így_jártál
  2018. április 21., szombat 10:08
  Szerintem menjenek együtt, kisebb lehet az útiköltség - csak Luca, aztán óvatosan Henrik bácsival!
  :-D :-D :-D
 2. 4
  L. Kovacs
  2018. április 20., péntek 09:43
  Luca, mindenhol jobb nyugaton mint a szulohazaban. Magyarorszag tobbsege szellemileg az 1935-os evekben el sajnos, koszonet a fide$$-nek .Mintahogy Woody Allen mondta " a siker 95%-ban attol fugg, hogy megjelensz!" (Nyugaton persze, es az USA-ban ;-)
 3. 3
  Kovacs
  2018. április 20., péntek 09:24
  Érdekes ez a Havas Henrik, nem azt a következtetést vonja le, mint MAGYAR újságíró, hogy esetleg nem Vona Gáborról kellett volna könyvet írni, hanem a tarthatatlan MAGYAR gazdasági viszonyokról és a MAGYAR szociális hálóról. A Luca esetéből pedig levonni azt a következtetést, hogy csak üres frázis az a bizonyos "iskolázottság", hogy ez bármit is jelenthet az ilyen olyan boldugulás esetében. Ebben az országban. Mert milyen magyar szabadság az, amiért élni halni kell (hehe), ha még egy koszos kávéfőzőt sem lehet szabadon, szuverénül venni. Az óvodai gyakornoki zsoldból.

  Én pedig cinikusan beírom, hogy mit szólnak majd a skótok (angolog, németek), ha Luca felvásárolja az első fizetéséből az összes kávéfőzőjüket? Mert hagy döntse már el az a büszke skót, hogy ki veheti meg és ki nem a kávéfőzőjüket.
 4. 2
  tiszapolgári
  2018. április 19., csütörtök 18:50
  Maradj! Jobb ízű itthon a fekete kenyér, mint máshol a fehér.
 5. 1
  naki
  2018. április 19., csütörtök 14:44
  Indulj, bizony. Csak ne külhonba, hanem Orbánc diktátor ellen. Ma már csak büdös ő, Magyarország pedig nincs kettő.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk