Palkovics László megüzente a tudósoknak, hogy nem kutathatják azt, ami szeretnének

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 06., 09:21
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Mert a minisztérium akarja meghatározni a prioritásokat.

A kormánypárti Magyar Hírlapnak adott interjút Palkovics László, aki beszélt arról is, hogy a minisztériuma magához vonná az MTA költségvetésének jelentős részét. A nagy botrányt kiváltó tervezet kapcsán a technológiáért és innovációért felelős miniszternek sikerült elsütnie az év NER-viccét is:

„Legitim igény, hogy hasznos, a társadalom érdekét szolgáló célokra fordítsuk az adófizetők pénzét” – mondta Palkovics, aki szerint nem elfogadható az az érv, hogy „majd mi eldöntjük, hogy mit akarunk kutatni, mivel ez az autonómiánk része”.

false

 

Fotó: MTI/Mohai Balázs

És hogy akkor ki fogja eldönteni, mit kutassanak a tudósok? Hát majd ők!

Palkovics ugyanis hangsúlyozta, hogy a tudományos szereplőkkel együtt szeretnének megállapodni arról, hogy hová kerüljenek a források, de a lényeg szerinte az, hogy szükség van a prioritást élvező területek meghatározására.

De Palkovics az interjúban azért hangsúlyozta, hogy az új rendszer nem határozza meg, melyik kutató mit kutasson. Csak éppen majd nem kap támogatást a kutatási témájára.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 06., 09:21
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  tiszapolgári
  2018. július 06., péntek 23:23
  2

  A társadalom érdekét a fiataloknak a szakképzésbe való irányítása szolgálja, hogy legyenek képzett szakmunkások, akik majd elviszik Angliába, Németországba vagy Ausztriába a magyar szakképzés jó hírét.
  Sajnos a szocialista-liberális természet- és társadalomtudósok ezt nem ismerték fel, ehelyett fölösleges dolgokra dobálták ki a pénzt. Fizikusok, történészek, nyelvészek és irodalomtudósok, biológusok, brrrr!
 2. 2
  rworse
  2018. július 06., péntek 22:53
  „Legitim igény, hogy hasznos, a társadalom érdekét szolgáló célokra fordítsuk az adófizetők pénzét”

  Igen, és ti tudjátok megmondani, hogy mi a társadalom érdekét szolgáló. Mert eddig a társadalom érdekével ellentétes kutatásokat folytatott az Akadémia, direkt, a társadalommal való kibaszás végett ugye. Mert a tudósok társadalomellenes tuskók, ugye. Bezzeg a nerista politikusok művelt grállovagok.
 3. 1
  2018. július 06., péntek 11:26
  Palkovics László, amikor saját kutatásait folytatta - mivel az MTA teljes jogú tagja lett - akkor még nem hangoztatta, hogy a kormánynak kell meghatározni a különféle kutatások között a prioritásokat, az adófizetők pénzének hatékony felhasználását....

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk